16.01.2019

FATMA-NURİ ERKAN KURAN KURSUMUZ

HAKKIMIZDA:

Çanakkale İlimizin Ayvacık İlçesinde yer alan Fatma-Nuri ERKAN Kur’an Kursumuz, çocuklarımıza mükemmel bir geleceğin ilk adımı olma yolunda hizmet veriyor. Ayvacık ilçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursumuz, eğitim ve öğretim imkanlarıyla çocuklarımızın ve siz velilerimizin hizmetindedir.

Kur’an Kursumuz ile aynı avlu içinde bulunan camimizde, öğrencilerimize mesleki alanda tatbikat yaptırılarak imamlık, müezzinlik alanında maharetli hafızlar olmaları hedeflenmektedir.

Kur’an Kursumuzda 4+4+4 sistemine binaen 4. sınıfı bitirenler kayıt yaptırabilmektedirler. Öğrencilerimize, Kuran-ı Kerim okuması öğretilerek, mahreç dersleri, tecvit ve temel dini bilgiler dersleri gösterilmektedir.

Öğrencilerimize derslerini tamamladıktan sonra Müfredat ezberi yaptırılmaktadır. Müfredat ezberinden sonra amme cüzü ezberletilip, Hafızlığa Geçiş Sınavı sınavında başarılı öğrenciler hafızlığa başlatılmaktadır.

Kur’an Kursumuza okuluna devam eden yatılı öğrenci de alınabilmektedir. Yavrularımız hem okullarına devam ederek hem de Kur’an-ı Kerim öğrenimine kavuşabilmektedir. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişmesi, topluma faydalı bireyler olması için gayret etmekteyiz.                                                   Ayrıca öğrencilerimize Müftülüğümüz tarafından burs imkanı sağlanabilmektedir.

MİSYONUMUZ:

Kur’an Kursu ve Hafızlık Eğitim hizmetlerini öncü uygulamalarla birleştirerek en güzel sistemi yakalamak, öğrenci ve velilerin memnuniyeti odaklı, ailesine, vatanına, milletine yararlı insanlar yetiştirip topluma ahlaklı nesil ve hafızlar kazandırarak milletin üzerindeki bu sorumluluğu yerine getirmek.

VİZYONUMUZ:

Kur’an kursu olarak islami geleneğe sadık , milli ve manevi değerlerimize bağlı sahasında söz sahibi, araştırmacı ve dinimize hizmet edecek insanlar yetiştirecek müessese oluşturmak.

YURT HİZMETLERİMİZ:

Öğrencilerimizin yeme, içme, barınma ihtiyaçları Diyanet İşleri Başkanlığımızın yönerge ve talimatlarına göre uygulanıp Müftülüğümüzün denetim ve gözetiminde devam etmektedir.

Adres: Sazlıaltı Mevkii

No:463/2