16.07.2021

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMLARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Biga Şehitliğinde düzenlenen program şehitlik anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. İlçemiz Ayıtdere Köyü Camii 4/B Sözleşmeli İmam Hatibi Celal AZHAN tarafından Biga Şehitliğinde şehitlerimizin ruhuna Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. İlçe Müftümüz Ertuğrul AKIN'ın yapmış olduğu dua ile program sona erdi.

Programa Kaymakamımız Mustafa CAN, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren ÖZTAŞ, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ve vatandaşlarımız katıldı.

Biga Çarşı Camiinde öğle namazı öncesi canlarını vatan, bayrak , millet için feda eden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz adına Kur'an Ziyafeti programı gerçekleştirildi.

Akşam gerçekleştirilen programda İstiklal Marşının ardından İlçemiz Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Rahmi UYSAL, Ağaköy Köyü Camii 4/B Sözleşmeli İmam Hatibi Mahfuz BAKA, Ayıtdere Köyü Camii 4/B Sözleşmeli İmam Hatibi Celal AZHAN ve Geyikkırı Köyü Camii 4/B Sözleşmeli İmam Hatibi Yusuf KİRACI tarafından program icra edildi. Anma programı mehter takımı gösterisi ve söyleşinin ardından İlçe Müftümüz Ertuğrul AKIN'ın yapmış olduğu dua ile program sona erdi. İlçemizdeki tüm camilerimizde saat 00:13 de salalar okundu.