25.08.2017

KURBAN BAYRAMI MESAJI

MÜFTÜMÜZ DR. İHSAN KARA'NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Allah'ın emrine itaat, sadakat ve teslimiyetin en güzel ifadelerinden birisi olan kurban ibadeti dinimizde önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda müslümanlar arasındaki islam kardeşliğinin pekişmesine vesile olan kurban ibadeti, özellikle fitne, savaş ve zulmün kol gezdiği günümüzde birlik ve beraberliğimize önemli katkı sağlayacaktır inşallah.

Bizler ancak Allah'a kulluk eder ve ancak O'ndan yardım dileriz. Kurbanlarımız ve her türlü ibadetimiz de sadece Allah içindir ve O'nun rızasını kazanmayı hedeflemelidir. Dolayısıyla her ibadet ve işimizde olduğu gibi kurban ibadetimizi yerine getirirken de en iyisini ve güzelini yapmaya çalışmalıyız. Dinen zengin sayılan kardeşlerimizin kurbanlık alırken ve keserken/kestirirken bu şuurla hareket etmesi kurban ibadetimizin kabul olunması için daha yerinde olacaktır. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de "“Allah, ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder.” (Mâide 5/27) buyrulmaktadır.Yine "Bu kurbanların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır! Fakat Allah'a ulaşacak olan sizin takvânızdır. Sizi doğru yola erdirdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız diye, bu hayvanları sizin istifadenize sundu. Güzel davrananları müjdele!" (Hac 22/37) ayet-i kerimesi de kurban ibadetinin asıl amacının Allaha olan samimi kulluğumuzu göstermek olduğunu bizlere beyan etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı bu anlamda kurbanların en güzel şekilde kesilmesi, dağıtılması ve yerine ulaşması için güvenilir, şeffaf bir devlet müessesesidir. Dolayısıyla kurbanlarımızı vekalet yoluyla Diyanet Vakfımız aracılığıyla da kestirebilir ve dini vecibemizi gönül rahatlığıyla yaptırmış oluruz. 1 Eylül 2017 tarihine kadar yurtiçi kurban bedeli olarak 850 tl, yurtdışında kestirmek için 600 tl ödeyerek bu ibadetinizi yapabilirsiniz. www.diyanetvakfi.org.tr adresinden veya 03124169000 nolu telefondan ya da müftülüklerden işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Diğer taraftan, bayram vesilesiyle sıla-i rahim yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere yola çıkacak bütün  kardeşlerimize yola çıkmadan önce iki rekat namaz kılarak, besmele ve dualarla Allaha sığınarak tedbirli olmalarını, trafik kurallarına uymalarını, acele etmemelerini istirham ediyor hayırlı yolculuklar diliyorum.

Bu duygularla başta Eceabat'lı ve Çanakkale'li kardeşlerimiz olmak üzere bütün İslam âleminin kurban bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim. Allah (c.c.) kurbanlarımızı kabul eylesin.

Dr. İhsan KARA

Eceabat Müftüsü