25.12.2017

ÖNEMLİ DUYURU

ÖNEMLİ  DUYURU

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan Şehitler Camimiz, Çanakkale Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 17.07.2017 tarihli raporuna göre “orta hasarlıdır”. Dolayısıyla deprem uzmanlarının uyardığı muhtemel Marmara depreminin 7 ve üstü büyüklüğünde olacağı dikkate alınırsa, can ve mal güvenliği açısından binanın tehlike arz ettiği belirlenmiştir.

Şehitler Camii’nin yıkımıyla ilgili olarak ayrıca mülkiyet sahibi Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Diyanet Vakfı’nın Eceabat Şubemize göndermiş olduğu 08.08.2017 tarihli “yıkım yetkisi” kararı bulunmaktadır. Diğer taraftan Eceabat Belediyesi de yıkım izni vermiştir.

İddia edildiği gibi cami yıkıldıktan sonra yerine avm yapılacağı ya da caminin başka bir yere yapılacağı doğru değildir. Aksine cami aynı yerine daha sağlam, büyük, modern ve engellilerin ihtiyaçlarını da sağlayacak şekilde yeniden inşa edilecektir. Bu konuda plan ve proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Ayrıca, hali hazırdaki Şehitler Camii’nin kıblesinin yaklaşık 30 derece düzeltilmesi gerektiği son incelemelerde anlaşılmıştır. Yeni yapılacak cami ile bu durum da düzeltilmiş olacaktır.

Sonuç olarak; Eceabat İlçesi Şehitler Camii, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “orta hasarlı” raporu düzenlemesi ve mülkiyet sahibi Türkiye Diyanet Vakfı tarafından da yıkım yetkisi verilmesinden dolayı, Resmi Prosüdüre uygun olarak yıkım sürecine girmiştir. Cami yıktırılıp yine aynı yerine daha güzel ve sağlam bir cami yaptırılacaktır. Bunlar dışındaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Eceabat halkımıza ve cemaatimize saygıyla duyrulur.

Eceabat İlçe Müftülüğü