03.06.2016

Müftülüğümüz

1-KURULUŞUN GENEL TANIMI:

Diyanet İşleri Başkanlığı 02/07/1965 tarihli ve 12038 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 22/06/1965 tarih ve 633 sayılı Kanunla Başbakanlığa bağlı bir kuruluş olarak kurulmuştur. 633 Sayılı Kanunun 16.maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatı olarak İl ve İlçe Müftülüklerimiz kurulmuştur.

a)Görevleri:

Diyanet İşleri Başkanlığının görevi, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir.

633 sayılı Kanunun 16.maddesinde; İl ve İlçe Müftülüklerinin görevleri: “İl ve İlçe kuruluşlarının başında birer müftü bulunur. Bunlar bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil ederler. İl Müftülükleri Diyanet İşleri Başkanlığına, İlçe Müftülükleri de İl Müftülüğüne bağlıdır. İl ve İlçe Müftülükleri bölgelerindeki din hizmetlerini, dini müesseseleri yönetir ve din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip kontrol ederler.” şeklinde tarif edilmiştir. İl ve İlçe Müftülüklerimiz bu kanun çerçevesinde hizmetlerini yürütmektedir.

b)Teşkilat Yapısı:

İlçe Müftülüğümüze bağlı 43 adet cami, 5 adet Kur'an kursu bulunmaktadır.

c)Kadro ve Personel Durumu:

Müftülüğümüze bağlı olan İlçemiz genelinde muhtelif unvanlarda 70 kadro bulunmaktadır. Bunlardan muhtelif unvanlarda 8 kadro münhal durumdadır. Kadroların dağılımı ekli listede gösterilmiştir.

Gelibolu İlçe Müftülüğü 2003 yılında hizmete giren Hükümet Konağında faaliyetlerine devam etmektedir. Müftülüğümüz Hükümet Konağının 3. katında olup

3 odası bulunmaktadır. 1 Müftü odası, 1 Memur odası, 1 arşiv odası.

Adres : Gazi Süleyman Paşa Mah. Şehit Murat ÖNAL Sk. Hükümet Konağı No: 6 Kat:3 PK: 17500

Gelibolu Telefon : 0 (286) 566 11 57 Faks : 0 (286) 566 50 71

E-posta : gelibolu@diyanet.gov.tr