05.06.2020

MEVLİD-İ NEBİ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI SONUÇLARI

1. Pandemi sürecindeki esnek çalışma uygulamasından ve optik cihaz kaynaklı teknik hatalardan dolayı yarışma birincilerinin ve puan sıralamalarının tamamlanmasında gecikmeler yaşanmıştır. Çalışma sisteminin normale dönmesi ile Optik cevap kâğıtlarının okutma işlemleri tamamlanmış olup 81 ilin ve KKTC'nin erkek ve kız kategorilerinde Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması birincileri belirlenmiştir.
  2. Yarışmada her ilden birincilik elde eden 1 (bir) kız ve 1 (bir) erkek öğrenci Başkanlığımızca umre ile ödüllendirilecektir.
  3. Soru Komisyonu tarafından yapılan incelemede, A Kitapçığında 68, B Kitapçığında 28 numaralı sorunun hatalı olduğu tespit edilmiş olup yarışma şartnamesine göre her bir adaya 1.25 puan verilerek sınav sonuçlarının değerlendirilmesi uygun görülmüştür.
  4. Başkanlığımız tarafından yarışma birincilerine vaad edilen "umre" ödülü hakkında izlenecek yol, pandemi sürecindeki belirsizlik bittikten sonra Suudi Arabistan'ın umre seyahatleri ile ilgili aldığı kararlar doğrultusunda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde planlanarak bilahare müftülüklere bildirilecektir.
  5. Yarışmada 2. 3. 4. ve 5. olan kız ve erkek öğrencilere ilan edilen ödülleri düzenlenecek törenle daha sonra verilecektir.

İlgililere Duyurulur.

ÇANAKKALE MÜFTÜLÜĞÜ