20.09.2021

Yahya Çavuş Hafızlık Erkek Kur´an Kursumuz Açıldı

İlimizin önemli ihtiyaçlarından birisi olan Hafızlık Erkek Kur´ an Kursumuz, Esenler Mahallesi Barış Caddesi No:94 adresinde açıldı. Yahya Çavuş Cami yanında bulunan binamızın resmi açılış işlemleri tamamlanarak hizmete girdi.
Konuyla alakalı olarak İl Müftümüz Şükrü Kabukçu şunları ifade etti: ”Rabbimize hamdolsun şehitler diyarı Çanakkale ilimizde yapımı tamamlanan Hafızlık Erkek Kur´an Kursumuzun 20 Eylül 2021 tarihi itibariyle resmi açılış işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığımızca tamamlanmıştır. İl Merkezi, ilçeleri ve çevre illere yönelik olarak hafızlık eğitiminde çok önemli bir boşluğu dolduracak olan eğitim kurumumuza öğrenci kabulüne başladık. Eğitim adına belli bir standardı yakalamak amacıyla şimdilik 5.sınıf İmam Hatip ortaokuluna kayıt yaptıran öğrencilerimizle eğitime başlayacağız. Bu kursun yapımında emeği geçen başta Valimiz Sayın İlhami Aktaş´ ın şahsında tüm çalışanlara, önceki İl Müftümüz Arif Gökçe beye, diğer il müftülerimize, ilçe müftülerimize, katkı sağlayan bütün hayır sahiplerine ve mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.”