13.06.2022

4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARIMIZIN MEZUNİYET SEVİNCİ

Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler için “ Yıl Sonu Mezuniyet ve Kadim Oyunlar Programı” düzenlendi.
Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen program, İstiklal Marşının okunmasının ardından Tacettin Aslan 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencisi Davam Tura Aksoy’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programa Sayın Valimiz İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş hanımefendi , İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, İl Jandarma komutanı Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kuran Kursu Öğreticileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan il müftümüz Kabukçu " Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2014 yılından itibaren resmi olarak başlatmış olduğu 4-6 yaş Kur’an kurslarımız sayesinde çocuklarımız hem Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ile milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmekte ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile erken yaşta buluşmaktadır. Rabbim bu duygular ile çocuklarımızı yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin. Büyük bir emek ve sabır ile bu eğitim öğretim dönemini tamamına erdiren öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları yetiştiren öğreticilerimize ve anne-babalara ve bu programa emek veren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Ardından Barbaros, Cevatpaşa, Hüseyin Akif Terzioğlu, Kınalı Kuzular, Mecideye, Nuriye Bayar, Seyit Onbaşı, Tacettin Aslan 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri tarafından şiir ve ilahiler okundu.
Daha sonra kültürel değerlerin yeni nesle aktarımı bağlamında öğrencilerimiz; Evcilik, ip atlama, dokuz kiremit, çuval yarışı, yüz boyama, sek sek, yumurta taşıma, elma yeme oyunlarını oynadılar.
Program sonunda kürsüye gelen Sayın Valimiz İlhami Aktaş öğrencilerimizin mezuniyetini tebrik ederek “Başta İl Müftümüz olmak üzere siz değerli ailelere, öğretmenlere ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum dedi”
Program ikramların ardından son buldu.