19.07.2022

BİR YETİME AİLE OLMAK

19 Temmuz 2022 Salı günü İl Müftülüğü Konferans Salonunda “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel yapıldı.

Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Aslı Karasaç Doruklu ve Tuğçe Öztürk´ ün katıldığı, moderatörlüğünü ADRB Koordinatörü Vaiz Müzeyyen Kabukçu´ nun yaptığı Panelimiz Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını İl Müftümüz Şükrü Kabukçu yaptı. Konuşmasında hocamız şunları ifade etti: “ Yetimler, ümmetin emanetidir. Başta savaşlar, afetler ve değişik sebeplerle bakıma muhtaç olan çocuklar olagelmiş olup bunların bakımı da farz-ı kifaye olarak omuzlarımızdadır. Tarih boyunca bu konuda örnek pek çok güzel çalışma yapılmıştır. Hukuki sorumluluk açısından da âlimlerimizin yaptığı çok önemli çalışmalar ve içtihatlar vardır. Günümüzde özellikle ilgili bakanlığımızın koordinesinde sevgi evlerinde mesai arkadaşlarımız güzel çalışmalar yapmaktadır. Ben kurum çalışanlarımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim. “Bir Yetime Aile Olmak” konusu da bu açıdan son derece önemli bir çalışma. Yetim bir peygamberin ümmeti olmamız münasebetiyle özellikle de din görevlileri olarak bu konuya olan ilgimiz ve hassasiyetimiz yüksektir.” Açış konuşmasının ardından Koruyucu Ailelik ile ilgili video gösterimleri yapıldı. Daha sonra panelistler konularıyla alakalı sunumlarını yaptılar. Panelin sonunda Örnek Koruyucu Ailemiz tecrübelerini dinleyiciler ile paylaştı.

Panel katılımcılara verilen hediye takdiminin ardından sona erdi.