26.09.2022

BAŞKAN YARDIMCIMIZLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI hocamız; İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve şube müdürlerimizle istişare toplantısı yaptı.

Toplantı Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz Şükrü Kabukçu´nun Çanakkale Müftülüğü ve yapılan çalışmalar hakkındaki sunumuyla başladı. Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Sayın KARSLI şunları ifade etti:

“Sayın hocalarım bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğunuz hizmetler için sizlere teşekkür ederim. Şehitler Diyarı Çanakkale'de bulunmaktan son derece mutluyum. Rabbimden Şühedaya rahmet diliyorum. Sorumluluğu yüksek bir görevi ifa ediyorsunuz. Elbette karşılaştığınız bazı zorluklar olacak. Ama hep beraber gayret göstereceğiz. Hayat şartlarımız daha kolay ve ulaşılabilir olduğu halde dünyevileşme daha fazla. Sekülerleşme tüm toplumu etkisi altına almış durumda. Aynı bir nehir misali. Akan nehir bizi bir tarafa doğru sürüklüyor. Ama bu gidiş hayra değil. Biz bu ortam içerisinde akan nehre karşı durarak insanlarımıza uhrevi hayatın güzelliklerini göstererek onları zamanımızın kötülüklerinden uzak tutmalıyız. Rabbim bizlere gayret ve kuvvet nasip eylesin”

Toplantıda ilçe müftülerimiz kendi ilçeleriyle ilgili sunumlarını yaptılar. Başkan yardımcımız Sayın Karslı ilçe müftülerimize görevlerinde başarılar diledi.