27.09.2022

BAŞKAN YARDIMCIMIZIN VALİLİK, İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZ VE İLAHİYAT FAKÜLTEMİZE ZİYARETİ

Merkez-Taşra buluşmaları çerçevesinde ilimizde bulunan Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI hocamız Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ’ı makamında ziyaret etti. İl Müftümüz Şükrü KABUKÇU’nun da bulunduğu ziyarette Valimiz İlhami AKTAŞ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI’ya ziyaretin anısına minyatür şehitler abidesi hediye etti. Başkan Yardımcımız da Sayın Valimize Başkanlık Yayınlarından eserler hediye etti.

Daha sonra Başkan Yardımcımız Sayın KARSLI İl Müftülüğümüzü ziyaret etti. İl müftümüz tarafından hocamıza makamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunuldu. Başkan Yardımcımız personelimizle birimleri dolaşarak bir süre görüştü ve görevlerinde başarılar diledi. Sayın hocamız Müftülüğümüze ziyaretin ardından Yahya Çavuş Hafızlık Kuran Kursu, Kınalı Kuzular 4-6 Yaş Kuran Kursu, 18 Mart Hatime Ana 4-6 Yaş Kuran Kursu ve 18 Mart Hatime Ana Camilerinde incelemelerde bulundu. Hafızlık yapan öğrencilerimizle sohbet ederek hafızlığın anlam ve önemini anlattı. 4-6 Yaş Kuran Kursunda bulunan öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulundu. Kurslarımızda görev yapan hocalarımızla da istişare de bulunan Başkan Yardımcımız KARSLI bu eserlerin yapım, iaşe ve bakımında bulunan tüm vatandaşlarımıza, hayırseverlere ve görevlilerimize teşekkür ederek duacı olduğunu ifade etti.

Daha sonra ÇOMÜ İlahiyat Fakültesine ziyarette bulunan Başkan Yardımcımız Sayın KARSLI, fakülte Dekanı Prof. Dr. Nimetullah AKIN hocamızla bir süre görüştü. Dekanımız Sayın Akın, ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade ederek bir süre Bayramiç ilçemizde yaşayan milli şair Mehmet Akif Ersoy hatırasına tablo hediye etti.