28.09.2022

BAŞKAN YARDIMCIMIZ PROF. DR. İBRAHİM HİLMİ KARSLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİ VE SİVİL TOPLUM İLE BULUŞTU

Merkez-Taşra buluşmaları proğramı için ilimizde bulunan Başkan Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARS’lı İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile bir araya geldi. Deniz Polis Evinde düzenlenen proğram Şehitler Camii İmam Hatibi Yahya Çelik hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Arkasından İl Müftümüz Şükrü Kabukçu selamlama konuşması yaptı.

Başkan Yardımcımız Sayın KARSLI Başkanlık çalışmaları hakkında misafirlere bilgi sundu. Başkanlığın tarihi kökleri olan, toplum için son derece önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Kurumun halkın teveccühü ile büyüdüğünü, din güvenliği hususunda ana çizgiyi koruduğunu, en zor zamanlarda bile Kur’an ve Sünnet merkezli ana damardan ayrılmadığını ifade etti. Başkanlığımızın yürüttüğü yayın hizmetleri, diyanet televizyonu, sesli kitap çalışmaları ve diğer hizmetlerinden örnekler veren hocamız, ilahiyat ve imam hatip okullarının paydaş olduğunu ve gönüllülük esası üzere çalışma yapan sivil toplum çalışmalarının öneminden bahsetti. Konuşmasının sonunda bu proğram hazırlığı için İl Müftülüğümüze ve katılan misafirlere teşekkür etti.