17.01.2023

Çanakkaleli Umreci Adayları Dualarla Uğurlandı

ÇANAKKALELİ UMRECİ ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Umre ibadetini yerine getirmek üzere Çanakkale’den yola çıkan umreci adayları, 17 Ocak 2023 Salı günü Çanakkale Havalimanından telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2022-2023 Umre Organizasyonu kapsamında Özel Çanakkale-2 Umre turuyla kutsal topraklara giden 193 kişilik umreci kafilesi için düzenlenen programa İl Müftümüz Şükrü KABUKÇU, Kafile Başkanı Bayramiç İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Onur DURU, din görevlileri ile beraber umreciler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim, tekbir, telbiye ve ilahilerin okunduğu uğurlama programında, İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU’nun yaptığı duanın ardından yakınları ile helalleşerek vedalaşan umreciler, kutsal topraklara gitmek üzere Çanakkale Havalimanından direkt uçakla saat 09.10 itibariyle yola çıktı.

24 gün kutsal topraklarda kalacak olan umreci kafilesi ilk olarak Medine-i Münevvere’ye, ardından'da Mekke-i Mükerreme’ye geçecek ve 11 Şubat 2023 tarihinde yine direkt uçak ile Çanakkale Havalimanına gelecektir.