18.05.2023

2023 YILI HAC SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale İl Müftülüğü tarafından 2023 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik 17-18 Mayıs 2023 tarihlerinde "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen seminerler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasında İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, hac ibadeti ve hacı olma bilinci konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Seminerlerde, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal, Şube Müdürü Ahmet Kalkan ve Vaiz Hatice Ünsal tarafından hacı adaylarına eğitimler verildi.

Seminerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara İl Müftülüğümüz tarafından  valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.