22.05.2023

GEÇERKEN DERGİ SÖYLEŞİSİNİN İKİNCİSİ YAPILDI

Fetvane Aile ve Gençlik Merkezinde Diyanet Dergi Editörü Yazar Emin Gürdamur'un katılımı ve Çanakkale Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Macide Altunkaya'nın moderatörlüğünde Geçerken söyleşisi  yapıldı.
Programa Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr Elif Arslan, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr Lamia Levent Abul, İl Müftümüz Şükrü Kabukçu ve ÇOMÜ Geçerken Öğrenci Topluluğu üyeleri katıldı
 Diyanet dergi editörü Yazar Emin Gürdamur; yazı yazmanın incelikleri, yazmak için okumanın/yazmanın önemini anlattı. Soru cevap şeklinde devam eden programda Gürdamur; ısrarla yazmanın kişiye çok daha fazla değer katacağını, vazgeçmemeyi, gerektiğinde bu sürecin aylar sürebileceğini ama kazananın yazar olacağının üzerinde durdu.
Karşılıklı kitap inceleme ve eleştirisi yapıldı. Söyleşinin devamında Daire Başkanımız Sayın Abul; Diyanet İşleri Başkanlığının süreli yayınları tanıttı. Gençlere yönelik yayımlanan Geçerken Dergisi hakkında değerlendirmeler yaptı. Programda Geçerken Dergide yazıları yayımlanan öğrencimiz Elif Özdemir ve Geçerken Öğrenci Topluluğu Başkanı Beril Sağlam kısa birer konuşma yaptılar.
İl Müftümüz Şükrü Kabukçu misafirlerimize ve programa katılan öğrencilerimize teşekkür ederek her daim gençlerin yanlarında olduklarını, bu mütevazi mekanın onların hizmetinde olduğunu belirtti
Programın sonunda çekilişle söyleşiye katılan öğrencilerimize hediyeler takdim edildi
Program; Gürdamur´a takdim edilen hediye ve katılımcılar için hazırlanan ikramların ardından sona erdi.
Programa katılan öğrencilere Geçerken dergisi hediye edildi. Yazar çıkışta kitaplarını da imzaladı.