09.03.2018

KADINLAR GÜNÜ PANELİ

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 08/03/2018 Perşembe günü saat 14:00´da, İl Müftülüğü Konferans Salonunda bir panel düzenlendi.

Panele; İl Müftüsü Arif GÖKCE, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten KIMTER, Çanakkale İl Vaizi Nimet KESELİ USTABAŞI panelist olarak katıldı.

Panelde, okunan İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, ADRB Koordinatörü ve Din Hizmetleri Uzmanı Muharrem HACIKARAAHMETOĞLU, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün nasıl ortaya çıktığı konusunda kısa bir bilgi verdi.

Daha sonra panelist Doç. Dr. Nurten KIMTER “Kur’an, Sünnet Bağlamında Kadın, Adalet ve Asr-ı Saadetten Örnekler” konulu sunumunu yaptı. Sayın KIMTER sunumunda özetle: Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim´de ve Peygamberimiz (sav) uygulamalarında kadına gerekli değerin verildiğini, kadının Hz. Adem’i kandıran Havva olarak görülmesinin dinimizle bir ilgisinin olmadığını, bu görüşün Yahudilik ve Hristiyanlık geleneğinde bulunduğunu, bu sebeple her doğan çocuğun günahkar görülerek vaftiz edildiğinden bahsetti, Asr-ı Saadetten örnekler verdi. Peygamberimiz (sav) döneminde kadınların hayatın her alanında olduğunu örnekleri ile delillendirdi.

Panelist Nimet KESELİ USTABAŞI ise “Toplumsal Cinsiyet ve Adalet” konulu sunumunda, ayetlerin kadın ve erkeklere hitap ediş şekillerinden örnekler vererek, İslam’da asla adaletsizliğin bulunmadığını, ancak günümüzde uygulanış biçimlerinde bazı hataların olduğunu ifade etti.

Panelde Moderatör olan İl Müftüsü Arif GÖKCE ise yapmış olduğu değerlendirme konuşmasında güncel örnekler vererek ailelerin geldiği son durumu değerlendirdi. Yapılan yanlış davranışların, toplumda ailelerin yıkılmasına sebebiyet verdiğinden örnekleriyle bahsetti. Mutlu ve huzurlu bir yuvayı kadın ve erkeğin birlikte inşa edebileceğinden bahseden Sayın GÖKCE, panelistlere ve katılımcılara teşekkür ederek oturumu kapattı.

Panel, panelistlere takdim edilen hediyelerin ardından sona erdi.