A- BAŞVURU VE GENEL ŞARTLAR
1. Yarışma, kompozisyon ve resim alanlarında, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile gerçekleştirilecektir.
2. Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci sadece bir alandan ve en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.
3. Son başvuru tarihi 31 Mart 2020 olarak belirlenmiştir. Başvurular il ve ilçe müftülüklerine bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.
4. Dereceye girenler 20 Nisan 2020 tarihine kadar canakkale.diyanet.gov.tr internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.
5. Yarışma iki aşamada; merkez ilçe birinciliği ve il geneli birincilik şeklinde gerçekleştirilecek olup ilçe birincileri ikinci aşamada il birinciliği için yarışacaklardır.
6. Merkez ilçe birincilerine Müftülüğümüzce imkânlar ölçüsünde tanıtım afişinde belirtilen ödüller verilecektir.
7. İl geneli birincilik yarışmasında ise her iki alanda (Resim ve Kompozisyon) 1. 2. ve 3. ler ayrı ayrı belirlenerek Müftülüklerimizce imkânlar ölçüsünde tanıtım afişlerinde belirtilen ödüller verilecektir.
8. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.
9. Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması vb. hususlar dikkate alınmalıdır.
B- DEĞERLENDİRME ESASLARI
10. Kompozisyon alanında yarışmaya katılan eserler için;
a) “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile bağlantılı ve özgün olması, alıntılar için kaynak gösterilmesi beklenmektedir.
b) Eserin Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak, tercihen elektronik ortamda, times new roman fontuyla, 12 punto ile yazılması istenecek, ancak el yazısı ile yazılmış eserler de yarışmaya kabul edilebilecektir.
c) Eserin yazılı olduğu sayfanın (birden çok sayfa söz konusu olduğunda her sayfanın) sol üstüne öğrencinin adının, soyadının, iletişim bilgilerinin ve öğrencisi olduğu ortaokulun adının yazılması şarttır.
d) Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.
e) Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:
1
Konuyu kompozisyon ile ifade edebilme gücü
20 Puan
2
Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü
20 Puan
3
Kullandığı dilin akıcılığı
20 Puan
4
Kompozisyonda özgünlük
20 Puan
5
Türkçe dilbilgisi kurallarına uygunluk
20 Puan
11. Resim alanında yarışmaya katılan eserler için;
a) Eserlerin başkasına ait, alıntı ve kopya olmaması, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile bağlantılı olması beklenmektedir.
b) Yarışmacılara malzeme ve teknik serbestliği tanınmıştır. Her türlü resim ve boya malzemesi kullanılabilecektir. Ancak eserlerin sunulacağı resim kâğıtları 35 X 50 boyutlarında olmalıdır.
c) Yarışmacılar resim kâğıtlarının arkasına okunaklı bir şekilde, adı soyadı, iletişim bilgileri ve öğrencisi oldukları ortaokulun adını yazacaklardır.
d) Eserlerin zarar görmemesi için resimlerin katlanmadan iki büyük karton arasına veya resim için üretilmiş özel koruyucu materyale yerleştirilerek teslim edilmesi gerekmektedir.
e) Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.
f) Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:
1
Konuyu resimde ifade edebilme gücü
20 Puan
2
Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü
20 Puan
3
Resimde kullandığı tekniğin uygunluğu
20 Puan
4
Resimde özgünlük
20 Puan
5
Resimde görsellik
20 Puan