07.08.2023

Mustafa BİLGİÇ

1969 yılında Samsun ili Havza ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Havza’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu. 1994-1995 yıllarında Konya’nın Karapınar İlçesinde İmam Hatiplik yaptı.

1995 yılında açılan sınava müteakip Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Kursunu kazandı. 1998 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Kursunu tamamlayarak Konya ili Çumra ilçesine vaiz olarak atandı. 2 yıl süren görevinin ardından Van İli Gürpınar İlçe Müftülüğüne atandı.

2004 ile 2015 yılları arasında Sinop/Gerze, Ordu/Ünye, İzmir/Ödemiş ve İstanbul/Şişli İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

05 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kastamonu İl Müftüsü olarak,
25 Haziran 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çanakkale İl Müftüsü olarak ataması yapıldı.

Evli ve üç çocuk babası olan sayın Mustafa Bilgiç, akademik düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Sayın Mustafa Bilgiç´in yayınlanmış çok sayıda makale, köşe yazısı ve uygulanmış projesi bulunmaktadır.

Özgün Çalışmaları:

• Din hizmetlerinde kalite ve verimliliğin artırılması.

• Din görevlisinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi.

• Sosyal açılımlı din hizmetleri kapsamında devlet kurumları ve sivil toplum örgütleri nezdinde ortaklaşa hizmetler üretilmesi.

• Din hizmetlerine stratejik derinlik kazandırılarak, toplumumuzdaki halk-dindarlık algısının din görevlileri nezdinde anlaşılmasının sağlanması.

• Din hizmetlerinin bilgi ve ahlak temelinde algılanmasının sağlanması hususunda hutbe ve vaaz örneklerinin hazırlanması.

• Sosyal açılımlı din hizmeti kapsamında model kütüphanecilik hizmetinin sunulması.

• Psikolojik kavramlar sözlüğü, gibi özgün çalışmaları bulunmaktadır

e-mail: mustafa.bilgic2@diyanet.gov.tr