02.10.2021

EMEKLİ HOCALARIMIZI AĞIRLADIK

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde kahvaltılı buluşma etkinliği düzenlendi.  Kahvaltılı buluşma Anadolu Hamidiye Tabyaları Sosyal Tesislerinde yapıldı. Etkinliğe İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, emekli din görevlileri ve ilimizde bir program sebebiyle bulunan başkanlık müfettişleri katıldı. Edirne Selimiye Camiinden emekli din görevlisi Mehmet Erdal hocamızın okuduğu Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, emekli İl Müftümüz Hıdır Bayrak ve Başmüfettiş Mehmet Melih Yılmaz kısa birer konuşma yaptı.
Etkinlikte konuşan İl Müftümüz Sayın Kabukçu; ” Bizler sizlerin duası ve yazısıyız. Sizler zor zamanlarda görev yaptığınız. Sizin tecrübeniz bizim için önemlidir. Emekli hocalarımızın eşlerine de müteşekkiriz. Çünkü sizler bu görevi ailecek yürüttüğünüz. Hoca hanım kardeşlerimiz de çok önemli bir görev yürütüyor. Derdimiz sadece topluma Elif cüzünü okutmak değildir. Her konuda insanlarımıza rehberlik etmektir. Çalışmalarımızda mesai mefhumu tanımaksızın 7 x 24 hizmet vermek zorundayız. Duamız odur ki Rabbim cümlemize istikamet üzere olmayı nasip eylesin. Bu münasebetle hepimizin yetişmesine vesile olan Kur´an Kursları, İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakültelerini kuran büyüklerimizi ve hocalarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinizin ayaklarına sağlık, tekrar hoş geldiniz safalar getirdiniz.” dedi.
Etkinlik Edirne Havsa Çarşı Camii emekli din görevlisi Süleyman Efe hocamızın yaptığı duanın ardından son buldu.