06.10.2021

DİN GÖREVLİSİ ARKADAŞLARIMIZ İLE KAHVALTIDA BULUŞTUK

İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında birlik ve beraberliği sağlamak, dayanışmayı, moral ve motivasyonu artırmak amacıyla din görevlileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Program Kocalar Köyü Cami İmam Hatibi Ahmet KÜÇÜK hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Arkasından yeni açılan Yahya Çavuş Hafızlık Erkek Kur’an Kursu yöneticisi Şaban KÜÇÜK hocamız selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında yeni açılan Kur’an Kursumuz hakkında bilgi verdi. Sonra hafta ile ilgili konuşan İl Müftümüz Sayın KABUKÇU şunları ifade etti : ”Gönül erleri olarak, önemli görevler ifa ediyorsunuz. 365 gün 5 vakit camide bunun haricinde sahada her zaman ve her yerde halkımızın yanındasınız ve vefalısınız. Bazen yeni doğan bir çocuğun kulağına ezan okurken, bazen bir nikâh merasiminde dua ederken, bazen de bir cenazede teselli verirken insanımızın yanındasınız ve vefalısınız. Mihrap görevinin önemli ve ağır bir sorumluluğu vardır. Görevimiz cami içinde başlar ulaşabildiğimiz her insana kadar devam eder. Rabbim sizleri hizmetlerinizde daim kılsın. Görevlerimizi yürütürken üç husus var ki bunlara dikkat edelim. Bilgi, ses, duruş. Bilgi konusu telafi edilir, ses yaratılıştan gelen kabiliyet ve eğitim işidir. Duruş ise her birimizin dikkat etmesi gereken bir sorumluluktur. Kıyafetimizden konuşmamıza her konuda temsili unutmamalıyız. Biz camideki görevimizde ve cami dışındaki davranışlarımızda bu üç hususa dikkat edersek başarımız daha güzel olacaktır. Bu vesileyle vefat eden büyüklerimize Allah'tan rahmetler dilerim. Sizlere ve hayatta olan bütün hocalarımıza da sağlık ve afiyetler dua ederim. Bu programda bize destek veren sendika il başkanlarımıza da teşekkür ederim. Bu vesileyle bu güzel haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab–ı Allah’tan niyaz ediyorum ”. Program Nişankaya/Serçeler Köyü İmam Hatibi Harun ŞİMŞEK hocamızın duası ile son bulurken, Din Gönüllüsü arkadaşlarımız da program sebebiyle memnuniyetlerini ifade ettiler.