18.06.2022

KÜLTÜR MERKEZİMİZE SAYIN VALİMİZİN ZİYARETİ

İnşaatı İÇDAŞ tarafından tamamlanan ve 28 Ocak 2022 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla ibadete açılan 18 Mart Hatime Ana Ulu Caminin alt katındaki çalışmalarda sona gelindi.

Çanakkale Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ, beraberinde Vali Yardımcımız Abdullah Köklü, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile birlikte hazırlanan kültür merkezimizi ziyaret ederek il müftümüz Şükrü Kabukçu'dan bilgi aldı. Camimizin üst kısmı ibadet alanı, alt kısmı ise kültür merkezi olarak tasarlanmıştır. Hac yolcularını uğurlama gibi proğramlar bu camimizden yapılacaktır.

Camimizin kültür merkezi olarak planlanan ve yine çalışmaları İÇDAŞ tarafından yürütülen alt kısmında şu birimler yer alacaktır;

Kütüphane:

Özellikle üniversite öğrencileri başta olmak üzere her eğitim grubundan öğrencilerin yararlanabileceği ferah bir kütüphane tamamlanmıştır. Yaklaşık beş bin kitabın yer alacağı kütüphanede süreli yayınlar da bulundurulacaktır. Yakında kitapların da hazırlanması ile hizmet vermeye başlayacaktır.

Seminer Odaları:

Öğrencilerin özellikle öğrenci kulüplerinin küçük gruplarla yapacağı çalışmalar ve seminer proğramları için düşünülen mekanlar da hazırlandı. Beş adet farklı büyüklüklerde seminer odalarında akademik toplantılar da yapılabilecek. İnternet ve bilgisayar ile sunum yapılabilecek şekilde alt yapı hazırlıkları da tamamlanmak üzeredir.

4-6 Yaş Kur’an Kursu:

İl müftülüğümüze bağlı olarak başta 18 Mart Hatime Ana Ulu Cami çevresindeki vatandaşların çocuklarına hitap edecek 4-6 yaş Kur’an kursuna ait yerler de hazırlanmış durumdadır. 27 Haziranda tüm camilerde ve kur’an kurslarında olduğu gibi bu camimizde de eğitime başlanacaktır.

Kafetarya:

Camimizin kültür merkezine gelen misafirlerin ve cemaatin yararlanabileceği bir kafeterya da hazırlanmıştır.