25.03.2023

YARDIM TIRIMIZ HATAY/KUMLU YA DOĞRU DUALARLA YOLA ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Çanakkale´li hayırseverlerimizin desteğiyle hazırlanan yardım tırı depremden etkilenen Hatay/Kumlu´ ya uğurlandı.

Tacettin Aslan Camiinde yapılan uğurlama törenine İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, din görevlileri, daire personeli ve vatandaşlar katıldı. Duanın ardından kısa bir konuşma yapan Sayın Kabukçu :

“Çanakkale İl Müftülüğü ve T.D.V. Çanakkale şubesi olarak Hatay ili Kumlu ilçemizdeki iftar çadırımız için bir hazırlık yaptık. Şu anda il genelinde toplanan gıda yardımlarını valiliğimizce tahsis edilen araçla Kumlu´ya ulaştırmak için gerekli yüklemeyi arkadaşlarımız yapıyor. Ramazan ayının ana temasına uygun olarak iftar çadırların da oradaki kardeşlerimize sıcak bir çorba ikram edebilmek için gayret gösterdik. Rabbim gayret gösteren tüm kardeşlerimizden razı olsun. Yaraları sarmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Rabbim inşallah en yakın zamanda yaraları sarmayı nasip etsin.” dedi.

Kumlu´ da her gün 750 kişilik iftar çadırında kullanılacak olan yardımlar ilçelerimizin katkılarıyla devam edecek.