30.01.2023

İlçe Müftümüz

Gelibolu İlçe Müftülüğüne atanan İsmail DURNA 1988 yılıda Sivas Yıldızeli İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Hocamız aynı yıl imamlığa başladı.1989 yılında Ankara İlahiyat Fakültesi ve Medine İslam Fakültesini kazanarak 2 yıl süreyle Medine'de dil eğitimi aldı. 1999 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinden, 2007 yılında Konya Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. Osmaneli,Marmaris ve Ümraniye İlçelerinde vaizlik yaptı.İstanbul Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde 3 yıl Eğitim Görevlisi olarak Hadis ve Metin çözümleme dersine girdi. İki yıl Kağızman İlçe Müftülüğü yaptı.Hali hazırda Marmara Üniversitesinde Hadis alanında doktoraya devam etmektedir. "İslam Hukukunda İhale Kavramı" adlı basılmamış lisans tezi, "İbnussaati ve Bediu'n-Nizam Adlı Eserindeki Metodu" adlı basılmamış yüksek lisans tezi ayrıca "Hakka çağrı", "Kırk Hadiste Kudüs", "Kırk Hadiste Sünnet eğitimi" adlı tercüme çalışmaları vardır.